2 Ağustos 2014 Cumartesi
Hıv Virüsü Yaraları Ne Zaman Çıkar
cerahat iyileşmesi belirli bir doğal süreci izleyip, kestirmece 1 haftada tamamlanır. birtakım durumlarda; yaraların geç iyileşmesi, kapanmaması ve kendi kendine ortaya çıkması, değişik hastalıkların işareti olabilir. cildiye Uzmanı Dr. Vildan Şengöz, konuyla alakalı olarak su bilgileri verdi:
Hıv Virüsü Yaraları Ne Zaman Görülür bağlantısına da göz atmanızı tavsiye ederiz.
Yara kapanmazsa..
“Cildin bütünlüğünün bir rahatsızlık dolayısıyla veya rastgele bir dünya etkenden darbe alması, bozulması sonucunda gedik oluşur. yara iyileşmesi belli bir doğal süreci izleyip, ortalama 1 haftada tamamlanır. bazen durumlarda; yaraların geç iyileşmesi, kapanmaması ve kendiliğinden ortaya çıkması, muhtelif hastalıkların işareti olabilir. hususuyla 6 haftayı tamamladığı halde cerahat kapanmazsa; kabuklanma, büyüklenme veya akıntıyla kendini belirli eden çadır değişiklikleri varsa, behemehâl dermatoloğa başvurmak gerekir. Bir yaranın ne ortaya çıktığı, yeri, ne zamandır devam ettiği, ağrı varlığı, kanamanın olması mühim kriterlerdir. kimi bulaşıcı hastalıklar, cilt kanserleri, cildin damarsal yapısının bozulmasına sebep olan muhteva uzuv hastalıkları, sistemik hastalıklar, uzun müddet devam fail allerjik durumlar, güneş hassasiyetine sadık kimi hastalıklar, iyileşmeyen yaralarla kendini gösterebilir.
Cilt kanseri yorucu sonuçlar doğruyor
Saçlı deri, yüz, dekolte bölgesi, ağyar kabil mahsusen güneşe sunulan artan yerlerde, açık tenli kişilerde oluşan yaralar, vücutta alacalı renkli, al kabuklu alanlar, kap kanserinin işareti olabilir. Düzensiz, sınırlı, arada kanayan ve kapanmayan yaralarda öncelikle ten doktoruna gezmek gerekir. bilhassa kenarları şiş ve ortası çukurlanma şeklinde, krater gibi tanıdık yaralar risklidir.
Tüm vücudunuzu aynada denetçi edin
Vücudun örtük bölgelerinden yahut benlerin üzerinden başlayan nitelik ve seki değişikliği gösteren yaralar “Melanom” ismi verilen korkulu ve öldürücü deri hastalığının işareti olabilir. Bu nedenle mutlaka kap doktoruna görünmeyi gerektirir. Dermoskopik, gerekirse bozulmuş incelemeyle tanı koyulur. ten kanserlerinin baş evresinde yakalanması, ömür süresi ve tedavinin seyri açısından geniş önemlidir. Haftada bir, tüm vücudun yukarıdan tırnağa aynayla değerlendirilmesi; yeni çıktığı yahut büyüdüğü, renginin koyulaştığı ayırt edilen benlerin, kabuklu, kanamalı iyileşmeyen yaraların kesinlikle ten doktoruna gösterilmesi gerekir.
Erken teşhis önemli..
Ağızda ve genital organlarda çıkan tasasız yaralar “sifilis” ve AIDS özellikle yapmak şartıyla cinsî yolla bulaşan hastalıkların belirtisi olabilir. bazen uçuk ateş, kırgınlık gibi bulguların ayakta atlatılmasından sonra; beyaz renkte, zımbayla delinmiş gibi görünen, kırıcı münhasır yaralar oluşabilir. Bu yaraların nüans edilmesi durumunda, enfeksiyon menşeli yahut Behçet hastalığı kabil bağlam dokusu menşeli hastalıklardan kaynaklanıp kaynaklanmadığının fark edilmesi gerekir. Bu amaçla; birtakım soy tetkiklerine bakılması, şerha yerinden kültür alınması uygundur. İyileşmeyen yaralı alandan etrafa saçılan mikroplu etkenler, hastalığın özge insanlara geçmesine niçin olabilir. Behçet hastalığı kabil bent dokusu hastalıklarının tanısının er dönemde yakalanması, hastalığın ilerlemesini ve dâhil organların tutulmasını önlemek açısından önemlidir.
Uzmana görünün..
Herpes virüsü başta sarhoş olmak amacıyla başka virüsler, mantar hastalığı ve bakteriler; cildin direncini kırıp, sık tekrarlayan, uç çevresini ve genital bölgeyi markajcı yaralara veya kıl dibi iltihabi şeklinde oluşumlara neden olabilirler. mikrobik etkenler çoğu dönem uygun yarayı oluşturabilir yahut var olan yaranın kapanmasını engeller. Etrafı al kabarcıklanmalar, çoğu gün ağrılı sivilcelenmeler gibi kendini belli fail alanlar varsa; rastgele bir krem sürmeden, ot kullanmadan kap doktoruna benzemek gerekir. Sivilce kabil hasıl veya kabartı fail yerlerden mikroskobik tetkik örnekleri veya kültür yapmak gerekir.
Şeker hastalığı da temel hazırlıyor
Şeker hastalığı, sert hayli yönden organlarımızı negatif yönde etkilerken cildimizde yaralarla kendini gösterebilir. Hastalık, huy yapısına hüsran vermesi haysiyetiyle üzüntü oluşmasını kolaylaştırır. şeker hastalığı hastalarında bakteri ve mantarlar henüz zorlamasız enfeksiyon oluşturdukları için gedik iyileşmesi bile gecikir. bilhassa ayaklarda; iyileşmeyen ve 3 haftadan fazla bir müddet kapanmayan yaralar varsa şeker hastalığı hastalığı akla getirilmeli ve hekime başvurulmalıdır. Derinin beslenmesini ve toksik maddelerden temizlenmesini sağlayan, gerçek dem dolaşımıdır. Damarların tıkanmış olması, yaradılış sertliği, varislerin varlığı, bacaklar özellikle yetişmek neredeyse bütün vücutta yaralar yapabilir. Sigara içilmesine mecbur olarak ortaya sâdır damarsal emraz da ciltte yaralarla kendini gösterebilir.
Sağlıklı beslenin..
Sağlıklı ve kararlı beslenme, yaralarımızın iyileşmesi için aşkın önemlidir. Çinko, selenyum, B vitaminleri ilkin çıkmak şartıyla antioksidan desteğinin alınması, acı kapanmasını ve cildin kendini tamir ika sürecini hızlandırır. mahsusen bebekler ve çocuklarda; uç çevresinde ve çaput bölgesindeki iyileşmeyen yaralar, çinko eksikliğinden kaynaklanabilir. çirkin durumlarda kanda tutya düzeyi bakılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder